середа, 09 березня 2016 11:30

В Єрусалимі знайшли печатки з жіночими та чоловічими іменами

В Єрусалимі знайшли печатки з жіночими та чоловічими іменами

В ході розкопок в районі Міста Давида, на місці старої автостоянки "Гіваті", по-сусідству з єрусалимським кварталом Сільван (Шилоах), археологи виявили дві мініатюрні печатки, що датуються приблизно VI століттям до нашої ери (період руйнування Першого Храму). Пише NEWS.ru.

На цих печатках помітні жіноче і чоловіче ім'я - Еліана Бат Гаель і Сааріягу Бен Шабніягу. (Оскільки мова йде про печатки, то написи фінікійським алфавітом вигравірувані на них в дзеркальному відображенні.)

Як пояснюють в Управлінні старожитностей Ізраїлю, володіння такою печаткою давало її власнику юридичне право на підприємницьку діяльність і володіння майном. Такими печатками засвідчували факти угоди, по ним дізнавалися не тільки ім'я і національність власника, але також його соціальний статус.

У прес-службі управління підкреслюють, що печатки цього періоду з єврейськими іменами, тим більше з жіночим ім'ям, - дуже рідкісна знахідка.

Жінки набагато рідше за чоловіків в період Першого Храму могли були власницями іменних печаток, оскільки, як правило, вони не укладали ділові угоди, не володіли землею або іншим майном.

На даному етапі дослідники не можуть сказати, ким були Еліана Бат Гаель і Сааріягу Бен Шабніягу. Вони впевнені, що від розкопок в районі "Гіваті" слід чекати нових знахідок і таємниць.

Зараз ви читаєте новину «В Єрусалимі знайшли печатки з жіночими та чоловічими іменами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі