пʼятниця, 20 грудня 2019 14:26

Унікальний меч намагалися переслати поштою з Києва до Чехії

Унікальний меч намагалися переслати поштою з Києва до Чехії
Чорні археологи розпродають стародавні артефакти Фото: polskieradio.pl

Співробітники Польської Краєвої податкової адміністрації в місті Дембиця виявили 8 фрагментів меча епохи бронзи. Історичний артефакт відправили у посилці з Києва до Чехії.

Фахівці називають меч довжиною близько 50 см. цінною знахідкою. Згідно з декларацією відправника, там мали бути елементи оздоблення інтер'єру, вартість яких було оцінено в 50 грн. - близько 8 злотих, повідомляє "Історична Правда".

Артефакт має всі ознаки археологічної пам'ятки. На його поверхні зафіксовані пошкодження, які виникли нещодавно, ймовірно під час викопування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З річки дістали стародавній меч

Точну вартість предмета встановлять після експертизи в Національному інституті спадщини Польщі. Далі справою займатиметься Підкарпатське митно-податкове управління в Перемишлі.

Іноземний бізнесмен хотів незаконно ввезти в Україну 3 контейнери з японськими артефактами ХVIII-XIX ст. Загальна сума історичних цінностей склала $300 тис.

Усі предмети вилучили для проведення подальших експертиз. За фактом контрабанди розпочали кримінальне провадження. Зловмиснику загрожує до 12 років із конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Унікальний меч намагалися переслати поштою з Києва до Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі