пʼятниця, 17 квітня 2020 08:20

Український авіаконструктор створив літаючу амфібію

Український авіаконструктор створив літаючу амфібію
Майже 90% всіх гелікоптерів побудовані за конструкціями українця Ігоря Сікорського. Фото volnorez.com

Український авіаконструктор Ігор Сікорський 17 квітня 1941-го показав перший у світі гелікоптер-амфібію "VS-300". На той час жив і працював у США. Це був модифікований гелікоптер, який злітав з води та приземлявся на сушу. Міг літати більше півтори години, швидкість досягала 100 км/год.

Гелікоптер був подібний на довгу трубу з відкритою кабіною для пілота. Потужність апарату становила 65 кінських сил, він був оснащений двигуном Lycoming і ремінною передачею. Авіаконструктор створив ще 18 серійних гелікоптерів. Саме вертоліт Сікорського першим у світі був поставлений на серійне виробництво. Також він першим у світі почав будувати турбінні вертольоти "літаючі крани".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянин побив рекорд у авіації

Поплавці у таких гелікоптерів можуть бути заповнені повітрям або використовуватися для зберігання палива. У 1949 році фірма Сікорського випустила H-5Н, який може бути оснащений і шасі і поплавками одночасно.

Останнім вертольотом Сікорського став S-58, який справедливо вважається кращим вертольотом першого покоління. Він є одним зі світових лідерів проектуванні і виробництві вертольотів для комерційних, індустріальних і військових потреб.

Майже 90% всіх гелікоптерів побудовані за конструкціями українця. Свої гелікоптери он вперше випробовував сам.

27 березня 1914 року винахідник Ігор Сікорський на своєму літаку С-6А встановив світовий рекорд швидкості з 4 пасажирами на борту - 106 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Український авіаконструктор створив літаючу амфібію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі