субота, 20 червня 2020 14:38

Україна готується судитися за кримські архіви

Україна готується судитися за кримські архіви
Укрдержархів проводить консультації з Міністерством юстиції, щодо подачі судових позовів до Росії, з метою повернення захопленого архівного фонду Криму Фото: pixbay

Державна архівна служба України планує повернути кримські архіви. Вони були втрачені після анексії півострова Росією.

"Національні архівні фонди в Криму, які згідно із законодавством належать українському народу, фактично вкрадені державою-окупантом. Ми розглядаємо можливість навіть з допомогою судових позовів домагатися повернення культурних цінностей України. Будемо консультуватися з Міністерством юстиції з цього питання", - розповів в ефірі Радіо Крим.Реалії голова Укрдержархіву Анатолій Хромов.

Він додав, що відомство проводить інвентаризацію втрачених фондів і намагається окреслити цю проблему. Нині інформацію подано до Міжнародної ради архівів, щоб на інтерактивній мапі архіви Криму і Севастополя значилися українськими. Їх статус свідчатиме, що вони закриті і перебувають в окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закликають не боятися - запустили центр із пошуку репресованих родичів

Державна архівна служба України поновила співпрацю з американською корпорацією Family Search International, яка займається дослідженням генеалогії. 2 червня 2020 року голова Укрдержархіву Анатолій Хромов підписав Меморандум про співробітництво.

Зараз ви читаєте новину «Україна готується судитися за кримські архіви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі