середа, 03 червня 2020 03:14

Оцифровувати українські архіви допоможе американська корпорація

Оцифровувати українські архіви допоможе американська корпорація
Угоду підписав голова Укрдержархіву Анатолій Хромов. Фото: УАСУ

Державна архівна служба України поновила співпрацю з американською корпорацією Family Search International, яка займається дослідженням генеалогії.

2 червня 2020 року голова Укрдержархіву Анатолій Хромов підписав Меморандум про співробітництво, передає ДАСУ.

Його метою є оцифрування документів Національного архівного фонду України генеалогічного характеру та створення фонду користування на такі документи.

В умовах карантину підписання відбулося в два етапи. Спочатку Меморандум підписала американська сторона та передала ДАСУ через офіційного представника Family Search в Україні Олександра Січкаренка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці перестали цікавитися польським корінням

Реалізація Меморандуму відбуватиметься шляхом укладення договорів про співробітництво Family Search з конкретними державними архівами України.

Family Search International створює цифровий фонд користування на документи генеалогічного характеру та надає послуги з дослідження родоводу. Основним його спонсором є Церква Ісуса Христа святих останніх днів (мормони).

20 червня у вільному доступі запрацювала онлайн-база даних про понад 2,56 мільйони мешканців України, народжених у період 1650-1920 років. Це дає можливість українцям досліджувати власну генеалогію, повідомив керівник проекту Ігор Гошовський.

Зараз ви читаєте новину «Оцифровувати українські архіви допоможе американська корпорація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі