вівторок, 15 жовтня 2019 12:59

У руїнах античної таверни знайшли унікальну фреску

Дослідники знайшли детальну фреску гладіаторського бою у давньоримському місті Помпеї, Італія. Знахідку виявили у підвалі зруйнованого будинку, який був таверною для гладіаторів.

Вона реалістично зображує 2 типи воїнів - мурміллона та фракійця. Перший тримає традиційний римський короткий меч і великий щит. Другий кинув свою зброю - він важко поранений і просить милосердя, передає видання Die Spiegel.

"Ми не знаємо, яким вийшов цей бій, загинув фракієць чи знайшов прихильність", - зазначає директор досліджень Массімо Осанна. Чоловік підкреслив, що фреска знаходиться неподалік гладіаторських казарм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинуло населення трьох міст - Помпеї, Геркуланум та Стабії

"Ще кілька років тому археологічний пам'ятник Помпеї у всьому світі був відомий своїм негативним образом: обвали та постійні сонячні удари", - заявив міністр культури країни Даріо Франчіні. - Сьогодні все по-іншому. Відкриття цієї фрески показує, що Помпеї - це справді невичерпне джерело досліджень і знань".

Автор: spiegel.de
  Фреску з гладіаторами знайшли у підвалі таверни в Помпеях
Фреску з гладіаторами знайшли у підвалі таверни в Помпеях

У Помпеях, Італія, серед руїн будинку виявили залишки дерев'яної скрині з бронзовими петлями. У ній було безліч дрібних артефактів із єгипетського фаянсу, бронзи, кістки, бурштину та інших каменів. Дослідники вважають, що їх використовували у магічних ритуалах, ймовірно, жінки.

Зараз ви читаєте новину «У руїнах античної таверни знайшли унікальну фреску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі