вівторок, 13 серпня 2019 09:34

Зуби, кістки і кристали: у Помпеях знайшли скриню відьми
11

У Помпеях в Італії знайшли скриню з магічними предметами
Фото: pompeiisites.org
У Помпеях в Італії знайшли скриню з магічними предметами
У Помпеях в Італії знайшли скриню з магічними предметами
У Помпеях в Італії знайшли скриню з магічними предметами
У Помпеях в Італії знайшли скриню з магічними предметами

У Помпеях в Італії серед руїн будинку виявили залишки дерев'яної скрині з бронзовими петлями. У ній було безліч дрібних артефактів із єгипетського фаянсу, бронзи, кістки, бурштину та інших каменів. Дослідники вважають, що їх використовували у магічних ритуалах, ймовірно жінки.

Сліди деревини та відбиток коробки збереглися у рештках виверження Везувія 79-го н.е. До предметів, знайдених у ній, належать 2 дзеркала, численні намистини, маленькі фаллоси, дорогоцінні камені, бронзові браслети, скарабеї, фігурки людини та тварин, череп і навіть зуби. Також виявили скляні статуетки інтагліоси - майстер за роботою, танцюючий сатирик, колос пшениці тощо, повідомляє The History Blog.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викликали духів: розповіли про дзеркало британського мага

Незвичайний вміст вказує, що скриня більше за коробку з ювелірними виробами. Більшість із цих предметів традиційно слугували захисними оберегами та у народних повір'ях були здатні стримувати посилення прокляття.

Фаллоси - символ бога Гора, сина Ісіди. Зазвичай присутні у римських домашніх господарствах як захисники дітей та матерів. Пшениця - символізувала процвітання. Дзвони - проганяли невдачу. Кулак, череп, скарабеї - разом приносили удачу.

У давньоримському місті Помпеї, що загинуло від виверження вулкана Везувій, археологи знайшли фреску з зображенням Нарциса.

Керівник археологічного проекту проекту Альфонсіна Руссо розповіла, що через красу знайденого маєтку влада дозволила продовжити пошуки на цьому місці.

Вона сподівається, що приміщення відкриють для широкого загалу.

Фреску Нарциса знайшли в спальні. Її стеля обвалилася, але за допомогою розкопок вдалося знайти фреску та її фрагменти. Дослідники кажуть, що кольори фрески дуже добре збереглися.

Зараз ви читаєте новину «Зуби, кістки і кристали: у Помпеях знайшли скриню відьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі