пʼятниця, 21 лютого 2020 17:29

У підземеллі виявили святилище засновника Риму

У підземеллі виявили святилище засновника Риму
У Римі знайшли гіпогей, можливо присвячений засновнику міста Фото: metronews.it

Археологи виявили у Римі підземний храм - гіпогей. Ймовірно, присвячений засновнику міста Ромулу. Припускають, що може бути одночасно храмом і гробницею.

Всередині знайшли пустий саркофаг, який виготовили з того ж виду туфу, що і знаменитий римський Капітолій. Довжина знахідки складає 1,4 м. Її датували VI ст. до н.е., передає The Times.

Вчені відзначають, що гіпогей було знайдено в тій частині Форуму, де, за переказами, ховали Ромула, одного з легендарних засновників міста. Це дозволяє віднести знахідку до культу персонажа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вважалися чужими - знайшли давню могилу карлика

Гіпогеї зазвичай влаштовували навіть під звичайними житловими будинками. Відомі випадки, коли всередині знаходили останки людей, в тому числі ті, що було кремовано.

Археологи знайшли 30 свинцевих табличок із прокляттями на дні давньої криниці на цвинтарі Керамікос в Афінах. Їм близько 2,5 тис. років.

Жителі полісу практикували "темну магію". Люди, які померли передчасно, вважалися кращими кандидатами на те, щоб донести прокляття підземним богам.

Зараз ви читаєте новину «У підземеллі виявили святилище засновника Риму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі