неділя, 16 лютого 2020 03:13

Вважалися чужими - знайшли давню могилу карлика

Вважалися чужими - знайшли давню могилу карлика
У Китаї виявили давній цвинтар. Фото: 112

У китайській провінції Хенань виявили 5000-річне кладовище із могилою карлика.

Могилу з кістками низької людини виявили ​​в містечку Гуанджі на березі річки Хуанхе. Вуглецеве датування кісток з цього кладовища показало, що люди проживали тут громадою в період від 3300 до 2900 рр. до н.е, повідомляє facenews.ua.

Поховання в Гуанджі були простими. Це були звичайні ями в землі, в які разом з тілом людини укладали кілька похоронних артефактів.

Могила карлика майже не відрізняється від інших поховань. У похованого руки були заховані за спиною, тоді як у всіх інших могилах руки похованих людей були складені на грудях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї знайшли вкрадений камінь з найстарішого храму даосів

Аналіз зубів показав, що ця людина була дорослою, але її кістки не сформувалися до кінця. Погана збереженість кісток тазу не дозволила достовірно оцінити стать померлої людини.

Китайський філософ Чжуанцзи пише, що люди з карликовостью сприймалися в громадах того часу як сторонні. На це побічно вказує і те, що руки цієї людини були заховані за спиною.

Робітники натрапили на неушкоджену гробницю часів династії Тан у місті Тайюань в Північному Китаї. Вона розташована на території однієї зі шкіл під дитячим майданчиком.

Зараз ви читаєте новину «Вважалися чужими - знайшли давню могилу карлика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі