пʼятниця, 03 вересня 2021 15:56

У морі знайшли унікальну зброю давніх римлян

У морі знайшли унікальну зброю давніх римлян
На місці давньої битви знайшли артефакти. Фото: RPM Nautical Foundation

Підводні археологи біля Еґатських островів біля берегів Італії виявили два бронзових тарани військових кораблів. Обстежували там місце морської битви між римським і карфагенським флотом 241 року до н.е.

Там же знайшли 10 свинцевих снарядів для пращі, бронзові шоломи, римські та грецькі монети, повідомляє RPM Nautical Foundation.

Кораблі греків і римлян були оснащені емболоном - підводним тараном. Його почали активно застосовувати на важких кораблях приблизно у VIII ст. до н. е. Таран давав змогу завдавати ударів і не пошкоджувати корабель.

Тарани є одними із найрідкісніших артефактів, що збереглися від давньої середземноморської культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Стіни плачу знайшли давньоримський бенкетний зал

Археологи також виявили велике затонуле торгове судно першої половини IV ст. н. е. Воно перевозило амфори з Португалії та Південної Іспанії.

Під час реставрації римського мавзолею Августа виявили рідкісний камінь, що позначав давні кордони міста. Останній подібний знаходили 100 років тому. Камінь датували правлінням імператора Клавдія - 10-54 роки. Він був закопаний у землю на місці сімейної гробниці.

Зараз ви читаєте новину «У морі знайшли унікальну зброю давніх римлян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі