неділя, 18 липня 2021 01:13

Біля Стіни плачу знайшли давньоримський банкетний зал

Біля Стіни плачу знайшли давньоримський банкетний зал
Зал могли використовувати паломники, які йшли до Храмової гори. Фото: Israel Antiquities Authority

Під Стіною Плачу в Ізраїлі археологи знайшли давню їдальню.

Її могли використовувати члени місцевої ради Єрусалиму та їхні гості для відпочинку на шляху до Храмової гори, повідомляє LiveScience.

Будівля складається з двох коридорів, об'єднаних фонтаном. Археологи стверджують, що у коридорах були шезлонги та кушетки.

Команда археологів вважає, що в будівлі збиралися високопоставлені люди. У будівлі також могли проводити обіди.

Такі їдальні були поширені в античних суспільствах. Їх часто знаходили під час археологічних розкопок приватних будинків, палаців, храмів та житлових комплексів. У них люди їли, напівлежачи у шезлонгах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На смітнику знайшли куряче яйце віком 1 тис. років

Дослідження показують, що будівля з'явилася між 20 і 40 роками н. е. У той час Ізраїль перебував під владою Риму. Експерти кажуть, що будівля була у занедбаному стані незадовго до руйнування Храму.

Морських молюсків навчились консервувати у IV ст. До такого висновку прийшли вчені, коли виявили багато уламків раковин тварин на місці стародавніх поселень в пустелі Негев в південному Леванті.

Зараз ви читаєте новину «Біля Стіни плачу знайшли давньоримський банкетний зал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі