четвер, 22 листопада 2012 13:00

У Мексиці показують сукні та корсети Фріди Кало
9

Фото: Фото: Reuters

У Мехіко відкрилася виставка "Дим і дзеркала: сукні Фріди Кало". Після 50 років перебування під замком у музеї ("Блакитному будинку") Фріди Кало, сотні суконь та аксесуарів, які носила Фріда, виставили на огляд.

Музейні чиновники виявили предмети корсети, ортопедичну техніку, ювелірні вироби, барвисті сукні, шалі, взуття та фотографії у 2004 році, коли вони увійшли до приміщень "Блакитного будинку", які доти були герметично закритими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До України можуть привезти картини Фріди Кало у 2016 році

Виставка досліджує унікальний гардероб Кало, натхненної жіночими образами корінних народів Мексики - рясно розшитими сукнями, квітковими заставками і безліччю ювелірних виробів зі срібла. Фріда запровадила на них моду і навіть отримала собі місце в журналі Vogue 1937 року.

Особливе зацікавлення викликали ортопедичні засоби, якими користувалася художниця. У 18 років Фріда потрапила у важку аварію — в трьох місцях був ушкоджений хребет, зламані два стегна, нога, ключиця. Фріда рік була прикута до ліжка, перенесла більше 30 операцій. Великі проблеми зі здоров'ям залишилися у неї на все життя.

?

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці показують сукні та корсети Фріди Кало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі