середа, 30 травня 2007 15:26

У Мексиці пройде найбільша виставка Фріди Кало (ФОТО)

Мехіко відзначить сторіччя з дня народження відомої художниці Фріди Кало найбільшою в історії виставкою її робіт. У експозиції буде представлено 354 картини з мексиканських і зарубіжних зборів. Третина з представленого ніколи не показувалася раніше. Виставка працюватиме з 13 червня по 16 серпня 2007 року.

Остання крупна монографічна виставка Кало з успіхом пройшла в 2005 році в лондонській галереї Tate, але на ній було представлено всього 87 робіт художниці.

Фріда Кало (1907 - 1954) почала займатися живописом після важкої аварії, що понівечила її в молодості. Вперше її роботи були показані благодяря участі в її долі знаменитого мексиканського художника-монументаліста Дієго Рівери. Кало двічі була за ним заміжня. Померла вона від наркотиків.

Після смерті Рівери про живопис Фріди Кало довго не згадували, і відновлення інтересу до її робіт відбулося тільки в 1980-х. У 2002 році фільм Джулі Теймор "Фріда" з Сальмой Хайек в головній ролі завоював дві премії "Оскар", повідомляє afp.

Зараз ви читаєте новину «У Мексиці пройде найбільша виставка Фріди Кало (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі