вівторок, 02 квітня 2013 12:46

У грецькій печері знайшли останки неандертальців

Велика кількість останків неандертальців була виявлена археологами у печері Каламакія на півострові Мані на півдні Греції. За словами дослідників, печеру використовували 100 тис. - 39 тис. років тому, повідомляє Science Direct. Серед останків були знайдені 10 зубів і кілька фрагментів черепів, що належали 8 індивідуумам, два з яких не досягли зрілого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мамонта, вбитого неандертальцями, знайшли біля Парижа

У печері, що йде вглиб на 20 м, були також виявлені інструменти різної форми, у тому числі скребки з кременю, кварцу і морських раковин. Аналіз виявлених зубів показав, що неандертальці харчувалися м'ясом і рослинами.

До теперішнього часу в дослідників було мало інформації про присутність неандертальців в Греції. Все, що мали науковці, - зуб, знайдений в одній з печер в Лаконії. Нове відкриття дозволяє говорити про те, що неандертальці жили на території цього регіону досить тривалий час, будучи сусідами з сучасною людиною.

Зараз ви читаєте новину «У грецькій печері знайшли останки неандертальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі