середа, 20 березня 2013 11:46

У давньому Танаїсі розкопали сенсаційну знахідку

У давньому Танаїсі розкопали сенсаційну знахідку
Фото: dontourism.ru

Генеральний план Танаїса скорегують через сенсаційну знахідку. Про це говорили напередодні за круглим столом представники обласної влади, музейного та наукового співтовариства Дону. Мета зустрічі - обговорити можливості використання археологічної спадщини краю для залучення туристів, повідомляє міністерство внутрішньої та інформаційної політики області.

Крім Азовського історико-археологічного і палеонтологічного музею-заповідника, а також археологічного села "Загублений світ" (Усть-Донецький район), мова зайшла і про музей-заповідник Танаїс.

Так, вже вирішено, що розкопки Танаїса будуть доповнені реконструкціями споруд танаїтів, музейною будівлею і об'єктами інфраструктури. На даний час тут ведуться роботи зі створення генерального плану та робочого проекту музейного комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи погоджуються, що Великий потоп відбувся на Чорному морі

Однак колишні проекти були скориговані. Причиною стала сенсаційна знахідка - при проведенні дослідження ділянок, намічених під будівництво, археологи виявили давні поховальні споруди - толоси.

Толос в давньогрецькій архітектурі - кругла в плані споруда (святилище, гробниця, пам'ятник, музична зала), часто з колонадою. У грецьку епоху толоси часто були культовими спорудами. Найвідоміші з них - толоси, або гробниці ахейських царів. Ці толоси (саркофаги) будувалися в 17-16 століттях до нашої ери в Мікенах і являли собою висічені в скелях глибокі гробниці.

Тепер за оновленим проектом над танаїськім толосом планують звести павільйон, а музейний будинок з'явиться в північній частині городища.

Зараз ви читаєте новину «У давньому Танаїсі розкопали сенсаційну знахідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі