вівторок, 05 листопада 2013 09:32

Тритисячолітній храм виявили у Перу

Тритисячолітній храм виявили у Перу
Фото: Dtarazona / wikipedia.org

Археологи виявили в північно-західному районі Перу - Ламбаєке - святилище, що відноситься до чавінскої культури. Про це повідомляє The global Post.

За його словами, виявленому святилищу близько трьох тисяч років. У ньому вчені знайшли підземні камери, призначені для чавінскій священиків.

Розкопки проводяться у верхньоандській зоні в Ламбаєке. Їхньою метою є перевірка гіпотези про те, що в кожній долині Анд у верхній її частині має бути святилище, присвячене воді і родючості. Виявлений вівтар, який отримав назву "Оракула конгони", очевидно використовувався священнослужителями двох культур: чавінської та пізнішої інкської.

Керівник розкопок Уолтер Альва заявив, що в центральній частині храму були виявлені два моноліти із зображеннями, типовими для чавінської культури. Інші подробиці про знахідку, не наводяться. Розкопки ведуться на приватні кошти за підтримки місцевого співтовариства. Святилище планується зробити частиною туристичного маршруту.

Культура Чавин існувала на північних нагір'ях Анд в долині Мосні з 900 по 200 рік до нашої ери. Долина розташована на висоті 3150 метрів над рівнем моря і на даний час населена народами кечуа, халка і пуна. Однією з основних тем в чавінській культурі було зображення людиноподібних фігур з котячими рисами.

Зараз ви читаєте новину «Тритисячолітній храм виявили у Перу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі