понеділок, 28 жовтня 2013 10:01

Свинцева труна римського часу не зацікавила англійських археологів

Автор: Фото: archae.ru
  Шукачі скарбів, які виявили свинцеву труну, Кріс Райт і Стів Ватералл
Шукачі скарбів, які виявили свинцеву труну, Кріс Райт і Стів Ватералл

В Англії любитель металопошуку виявив на власному полі свинцеву труну. Знахідка була зроблена членом клубу металопошуку Крісом Райтом недалеко від Хінклі.

"Коли ми докопалися до неї, подумали, що це великий камінь, але коли зрозуміли, що це труна з людськими останками, відразу ж викликали поліцію", - повідомив Кріс.

За попередніми даними, ця труна належала дитині. Поховання орієнтоване зі сходу за захід. Імовірно, це одне з перших християнських поховань в цій місцевості.

Подальше вивчення унікальної труни потребує значних фінансових затрат. Оскільки поховання знаходиться на приватній землі, проведення археологічних розкопок на місці знахідки є проблемним - археологи графства Лестершир не можуть витрачати натакі розкопки гроші платників податків. Тому профінансувати розкопки вирішив сам Кріс і його мати.

Пошуковики були розчаровані поведінкою місцевих археологів, які відмовилися профінансувати подальше вивчення знайденої труни і поклали всю відповідальність на шукачів скарбів і власників землі.

Автор: Фото: archae.ru
  Свинцева труна дитини, виявлена в графстві Лестершир
Свинцева труна дитини, виявлена в графстві Лестершир

Зараз ви читаєте новину «Свинцева труна римського часу не зацікавила англійських археологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі