четвер, 20 червня 2019 13:51

Розкопали давню сторожову вежу

Автор: glavnoe.ua
  Ізраїльські десантники знайшли сигнальну вежу віком 2700 років
Ізраїльські десантники знайшли сигнальну вежу віком 2700 років

Руїни сигнальної вежі періоду Юдейського царства (VIII ст. до н.е. - 586 р. до н.е.) виявили під час розкопок на півдні Ізраїлю. Залишки споруди знайшли на території військової бази. Десантники активно допомагали археологам у проведені розкопок.

Вчені зазначають, що вежу побудували за часів правління Єзекія з династії Давида. Цар вступив на престол у 727 році до н.е. Усе життя боровся з народами моря - філістимлянами. Розбудовував Єрусалим.

Автор: glavnoe.ua
  Ізраїльські десантники знайшли сигнальну вежу віком 2700 років
Ізраїльські десантники знайшли сигнальну вежу віком 2700 років

"Вежа служила пунктом спостереження за філістимлянами, що базувалися в Ашкелоні. Подібні вежі будувалися на піднесенях і дозволяли швидко передавати світлові сигнали за допомогою факелів або диму від багать. Система сигнальних вогнів доходила аж до міських укріплень Єрусалиму", - зазначили керівники розкопом Саар Ганор і Влад Ліфшиц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівельники випадково натрапили на давні мури

Археологи вважають, що вежу залишили в 701 році - перед навалою могутнього ассирійського царя Сінаххеріба. Тоді ассирійське військо вторглося до Іудеї, захопило 46 міст і полонило більше 200 тис. євреїв, повіломляє glavnoe.ua

В Армії оборони Ізраїлю вважають символічним, що вежу виявили ​​на території військової бази.

Юдейське царство — південне ізраїльське царство зі столицею в Єрусалимі. Царство проіснувало понад 300 років. Знищено давнім Вавилоном.

Археологи Гетеборзького університету виявили на Криті поховання епохи пізнього бронзової доби.

Розкопки тривають у містечку Хала Султан Такке з 2010-го. Археологи дослідили велике місто, що існувало у 1600-1150-х до н.е. Перед початком розкопок учені працювали в місті та його околицях із георадаром. Знайшли 100 ям.

Зараз ви читаєте новину «Розкопали давню сторожову вежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі