пʼятниця, 12 серпня 2016 14:20

На Криті виявили давнє поховання

На Криті виявили давнє поховання

Археологи Гетеборзького університету виявили на Криті поховання епохи пізнього бронзової доби.

Розкопки тривають у містечку Хала Султан Такке з 2010-го. Археологи дослідили велике місто, що існувало в 1600-1150 роках до н. е. Перед початком розкопок учені працювали в місті та його околицях із георадаром. Знайшли 100 ям. Повідомляється в прес-релізі університету.

Частина з них були ямами для жертвоприношень, частина – колодязями, а в одній було поховання 3Х4 м. На думку дослідників, воно належало родині. У похованні виявили останки восьми дітей віком 5-10 років та дев'ятьох дорослих, старшому було близько 40 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені розвіяли археологічний міф

Крім останків людей, дослідники знайшли більш як 100 керамічних посудин і золотих виробів (діадеми, намиста, сережки). Одного із знайдених скарабеїв в золотій оправі дослідникам вдалося співвіднести з конкретною історичною особистістю.

На ньому було вирізане зображення фараона і висічений напис "мен-хепера-ра" - одне з імен фараона Тутмоса ІІІ, який правив у 1479-1425 році до н. е. Він був одним із наймогутніших єгипетських фараонів.

Як повідомлялося раніше, 14 серпня о 15:00 в Музеї історичних коштовностей України відбудеться екскурсія "Археологія – пам'ять з глибини тисячоліть".

Зараз ви читаєте новину «На Криті виявили давнє поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua