субота, 12 грудня 2020 15:34

Розшифрували лист таємничого маніяка

Розшифрували лист таємничого маніяка
Лист не пояснює, ким був Зодіак. Фото: Getty

Експерти зі США, Бельгії та Австралії розшифрували лист, який серійний вбивця під псевдонімом Зодіак надіслав до газети Сан-Франциско 51 рік тому.

"Я сподіваюся ви отримуєте багато задоволення від спроб спіймати мене. Я не боюся газової камери, оскільки вона швидше відправить мене до раю, зараз я маю достатньо рабів, щоб працювати на мене. Я не боюся смерті, бо знаю, що після смерті моє нове життя буде легким у раю", - йшлось у листі, повідомляє San Francisco Chronicle.

Відомо, що Зодіак вбив щонайменше 5 осіб та поранив ще двох у Сан-Франциско у 1968-1969 роках. До редакції San Francisco Chronicle він надіслав 4 зашифровані листи. 2 з них вдалося розшифрувати.

Особу маніяка досі не вдалось встановити, цей лист не дає натяків. Експерти вважають, що ім'я може бути зашифроване у двох інших листах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стратили одного з найкривавіших маніяків

У відділі ФБР у Сан-Франциско заявили, що знають про успіх приватних експертів у розшифровуванні листа.

"Ми продовжуємо шукати справедливості заради жертв цих злочинів попри те, що минули вже десятиліття", — заявила речниця ФБР у Сан-Франциско Кемерон Полан.

27 серпня 2013 року в Житомирській в'язниці № 8 помер серійний маніяк 54-річний Анатолій Онопрієнко. Офіційна причина смерті - серцевий напад. Чоловік вбив 52 людини. Водночас залишається велика кількість інкримінованих йому, але не доведених епізодів.

Зараз ви читаєте новину «Розшифрували лист таємничого маніяка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі