середа, 17 липня 2024 01:30

Показали знахідки з древнього поселення

 

Залишки стародавніх будівель знайшли археологи у неолітичному поселенні Ла-Драга в Іспанії.

Це поселення датується кінцем 6 тисячоліття до нашої ери, пише Heritage Daily.

Цього року там виявили великі дерев'яні дошки та структурні елементи, які були частиною стін і підлоги неолітичних помешкань. Серед виявлених артефактів є добре збережені предмети побуту, такі як посуд, ручки і кошик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли докази існування таємничої цивілізації

Збереження цих дерев'яних решток стало можливим завдяки тому, що під шарами ґрунту не було кисню. Завдяки цьому дослідники змогли детально проаналізувати техніку будівництва та повсякденні практики мешканців поселення. Це дає цінне уявлення про неолітичний спосіб життя в Ла-Драга.

Неподалік іспанського міста Сарагоса археологи розкопали тисячолітнє ісламське кладовище та виявили більш як 400 давніх гробниць.

Відомо, що війська арабів і берберів, прозвані маврами, вторглися на Піренейській півострів та захопили його 711 року. Знахідка доводить, що в Таусте існувало велике ісламське поселення майже із самого початку присутності мусульман в Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Показали знахідки з древнього поселення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі