вівторок, 15 жовтня 2024 01:30

Під древнім храмом можуть бути невідомі лабіринти

Під древнім храмом можуть бути невідомі лабіринти
Порожнечі під храмом знайшли за допомогою радару. Фото: ARX Project

Археологи виявили велику порожнечу під головним вівтарем храму Сан-Пабло-Апостол у Мітлі.

Це пам'ятка культури сапотеків у долині Оахака у сучасному штаті Оахака на півдні Мексики, пише HeritageDaily.

"Нове відкриття відповідає стародавнім записам, серед яких були записки домініканського священника XVII століття Франсіско де Бургоа. Він у своїх записах докладно описував лабіринт із кімнат і тунелів під цим місцем. Ці тунелі стародавні сапотеки вважали входом у Підземний світ, який називали Lyobaa", - повідомляють дослідники.

Науковці використали георадар, електрорезистивну томографію та сейсмічну шумову томографію. Знахідка можу бути мережею тунелів.

Додаткові геофізичні аномалії було знайшли і під іншими стародавніми будівлями. Це можуть бути ще не досліджені камери або гробниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли споруду давньої цивілізації, про яку досі ходять легенди

"Також георадар показав потенційні залишки раніших монументальних сходів під тим місцем, де зараз розташовується підлога палацу сапотеків", - додають дослідники.

Вчені збираються підтвердити отримані дані за допомогою додаткових зондів і археологічних розкопок, щоби точно з'ясувати природу геофізичних аномалій.

Мексиканські археологи в ацтекському місті Тлателолько виявили 36 поховань. Шість тіл помістили в кулясті глечики місцевого виробництва. Рештки маленької дитини з обсидіановим ножем у черепі поклали під тарілку, повідомляє національний інститут антропології та історії Мексики.

Зараз ви читаєте новину «Під древнім храмом можуть бути невідомі лабіринти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі