субота, 20 лютого 2021 08:21

Палаючий потяг проїхав 7 км

Палаючий потяг проїхав 7 км
В аварії пасажирського потяга в Єгипті загинуло найбільше пасажирів вагонів 3 класу. Фото: http://news.bigmir.net

У Єгипті 20 лютого 2002-го загорівся пасажирський потяг, що прямував із Каїра в Луксор. Загинули 383 людини.

Трагедія сталася недалеко від міста Аль-Айятах вранці. Причиною початку пожежі в пасажирському вагоні стало необережне поводження пасажирами з переносним газовим пальником. Він розпалив його просто у п'ятому вагоні і той вибухнув. Пожежа охопила вагон, пізніше - сусідні. Машиніст локомотива не помітив, що горить один з вагонів. Радіозв'язку не було. На повній швидкості проїхав ще 7 км після загоряння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сон машиніста призвів до аварії потяга: 18 загиблих

Шість згорілих вагонів були третього класу. Кожен з вагонів був розрахований на 150 чоловік. Але в них перебувало в два рази більше пасажирів. Пасажири вистрибували потяга під час руху. 15 осіб так загинули. Останні сім вагонів пасажирського потягу вигоріли вщент. Загинуло 383 людини, кілька сотень отримали поранення. Це найстрашніша катастрофа на залізниці в історії країни.

Вночі 15 жовтня 1907-го пасажирський потяг із поштовими вагонами зійшов із рейок біля станції Шрусбері, неподалік Лондона. Загинуло 18 людей, ще 33 поранено.

Зараз ви читаєте новину «Палаючий потяг проїхав 7 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі