понеділок, 17 грудня 2012 13:24

Знайшли багато артефактів чамської культури, яка володіла В'єтнамом у середньовіччі
5

Фото: Фото: ego-i-stka.livejournal.com
Серед експонатів музею чамів можна побачити вівтарі, зображення Брахми, Шиви і Вішну, вирізані з пісковика. Чами були буддистами, але крім індуїстського впливу, в скульптурах можна простежити і кхмерские, і в'єтнамські елементи

Багато цінних артефактів культури чамів (тямів) були знайдені в південній провінції В'єтнаму - Біньтхуан. Ці відкриття продовжують дослідження стародавньої культури чамского народу, які вже давно проводяться в цій галузі. На основі археологічних розкопок і відкриттів був створений музей чамської культури.

Королівство Чампа правило на узбережжі Південно-китайського моря з 4-13 ст. нашої ери. Потім чами асимілювалися з в'єтами. Але їх оригінальна культура залишилася в народних піснях, танцях і фестивалях. На всій території південного В'єтнаму розкидані чамські вежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сахарі знайшли сліди маловідомої цивілізації

Дві давні стіни були виявлені археологами, які працюють над відновленням веж По Там в райну Туї Фонг. Це найстаріші чамські вежі в цьому регіоні. Вони увійшли в список національної спадщини 996 року. Весь історичний об'єкт складається з шести веж, дві з яких зруйновані, а чотири - потребують серйозної реставрації. Вчені датують побудову веж 8 століттям нашої ери. Між баштами проходила стіна, яка грала роль укріплення.

Знахідки археологів в цих місцях не є поодинокими. Багато цікавих артефактів чамської культури приносять рибалки з узбережжя і місцеві селяни, які обробляють рисові поля.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли багато артефактів чамської культури, яка володіла В'єтнамом у середньовіччі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі