понеділок, 17 вересня 2012 17:59

На вулиці Лесі Українки у Львові ще одна знахідка - мур Низького замку
6

Фото: Фото: zaxid.net

У Львові триває реконструкція вулиці Лесі Українки. Її планують завершити до середини листопада. Про це сьогодні, 17 вересня, під час брифінгу повідомив міський голова Андрій Садовий. Про це повідомляє ZAXID.NET.

На ремонт вул. Лесі Українки у центрі Львова з державного бюджету передбачено субвенцію у 4,3 млн грн, з міського – 6 млн грн. Після ремонту вулиця увійде до пішохідної зони.

Нагадаємо, раніше під час робіт на вулиці Лесі Українки був виявлений Високий мур - система оборони Львова 14-18 століть.

Під час ремонтних робіт знайшли залишки оборонного муру Низького замку.

"Ми ведемо роботи біля будинку №7 з виявлення вежі. Поки що вежі ми не знайшли", - розповів молодший науковий співробітник Рятівної археологічної служби Інституту археології НАНУ Остап Лазурко. Він також повідомив, що на вулиці Лесі Українки проведуть трасування і мур Низького Замку відзнакуюють іншим кольором бруківки. Також планують підняти вежу пивоварів, яку також знайшли на вулиці Лесі Українки. Також знайшли залишки 10 веж і зараз археологи проводять роботи з консервації та музеєфікації збережених елементів першої лінії фортифікацій Львова.


 

Зараз ви читаєте новину «На вулиці Лесі Українки у Львові ще одна знахідка - мур Низького замку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі