середа, 29 червня 2022 08:30

На воду спустили судно нового типу

На воду спустили судно нового типу
Підводний човен U-1 мав більший діаметр корпусу ніж попередні розробки - 3,75 м. Фото: Imperial Navy

У Німеччині 29 червня 1906-го таємно спустили на воду підводний човен U-1.

У XX столітті керівництво кайзеровского флоту досить скептично ставилося до бойових можливостей підводних човнів. Проте почали будівництво, аби не перевершити Францію. Човен спроєктував іспанський інженер Раймондо Лоренцо. Замість бензинового двигуна встановив гасовий, з метою запобігання пожеж.

Під водою човен міг пройти 80 км при швидкості 5 вузлів. На озброєнні мав один торпедний апарат з трьома торпедами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атомний човен встановив перший рекорд

До початку Першої світової війни U-1 знаходився в складі флоту. Потім морально застарів, бо з'явилися більш прогресивні типи. U-1 перевели в навчальну флотилію.

1919-го човен продали музею в Мюнхені. Частина правого боку корпусу видалили, щоб відвідувачі могли бачити внутрішню частину човна.

Перший атомний підводний човен "Наутілус" спустили в США на воду 30 вересня 1954-го. Американська програма будівництва ядерних енергетичних установок була запозичена в Третього Рейху. Після війни вчені використовували проекти німецьких підводних човнів.

Він проплив під Північним полюсом і доплив до Великої Британії. Це було першим в історії успішним досягненням кораблем вершини світу. 3 березня 1980-го "Наутілус" було виведено з флоту ВМФ.

Зараз ви читаєте новину «На воду спустили судно нового типу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі