субота, 03 серпня 2024 01:30

На узбережжі Чорного моря знайшли поховання

На узбережжі Чорного моря знайшли поховання
У Туреччині знайшли велике поховання. Фото: AA

Великий некрополь знайшли турецькі археологи на узбережжі Чорного моря.

Виявили велику алею саркофагів у стародавньому місті Тіос. Досі не знаходили настільки великих некрополів у Чорноморському регіоні, пише Heritage Daily.

Археологам уже вдалося знайти майже 200 поховань та понад тисячу артефактів.

Некрополь охоплює величезну територію з похованнями, датованими V ст до нашої ери - V ст нашої ери.

"Ми бачимо, що некрополь побудований за планом, що складається з вулиць, провулків і терас, як місто", - сказав професор Шахін Йилдирим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартал вікінгів та маяк: що знайшли археологи у Стамбулі

Алея довжиною приблизно 500 м з обох боків оточена саркофагами, свідчить про те, що ці поховання належали заможним особам у II-III століттях нашої ери.

"На сьогодні подібні некрополі такого масштабу не зустрічалися в жодному античному місті в Чорноморському регіоні. Ця територія займає дуже важливе місце для турецької та чорноморської археології", - додав професор.

В античному місті Кібіров на території сучасної Туреччини археологи виявили 30 могил. Розкопки проводили в руїнах великого храмового комплексу. Могили виявили під базилікою. Це вказує на те, що поховання належали представникам еліти.

Зараз ви читаєте новину «На узбережжі Чорного моря знайшли поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі