четвер, 12 серпня 2021 17:24

"Муляє очі проросійським елементам" - у столиці порізали виставку про Другу світову
5

На Подолі у Києві невідомі пошкодили банерну виставку про ленд-ліз під час Другої світової війни.
Фото: Facebook / Олег Слабоспицький
Ленд-ліз – це програма за якою США передавали своїм союзникам у Другій світовій війні техніку, продукти та інші стратегічні ресурси. Започаткували програму у березні 1941 року. Найсуттєвішу допомогу від США отримали Велика Британія та СРСР
В Росії не хочуть визнавати, що допомога союзників по програмі ленд-ліз стала визначальним фактором перемоги
Протягом двох місяців виставку намагалися знищити чотири рази. Щоразу банери відновлювали

На Подолі в Києві невідомі пошкодили банерну виставку про ленд-ліз під час Другої світової війни.

Система ленд-лізу передбачала надання США союзникам техніки, продовольства й сировини. Велику допомогу отримав СРСР.

"Як правда про ленд-ліз муляє очі проросійським елементам у Києві? 22 червня на Подолі в Києві відкрили виставку "Lend-lease. Зброя перемоги". За ініціативи Blue / Yellow for Ukraine, ГО "Корпус справедливості" та Українського інституту національної пам'яті", - написав у Facebook активіст Олег Слабоспицький.

Упродовж двох місяців виставку намагалися знищити чотири рази. Вандали різали банери й писали на них. Щоразу банери відновлювали.

"Сьогодні після заміни нами 11 порізаних банерів, виставку знову обмалювали буквально через 20 хвилин", - додав Слабоспицький.

Міністр культури Олексій Ткаченко в Telegram закликав знайти винних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштаби допомоги союзників СРСР під час Другої світової війни показали в Києві

"Російська пропаганда приховує, наскільки критичною була допомога союзників. Тому наше завдання – постійно нагадувати правду про Другу світову. Саме для цього й створили виставку "Lend-lease. Зброя перемоги"", - написав він.

У Росії не хочуть визнавати, що допомога союзників за програмою ленд-ліз стала визначальним чинником перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це можуть довести документи, які зберігаються в російських архівах. Їхня публікація підірве авторитет РФ у світі й серед її громадян. Ленд-ліз – програма, за якою США передавали союзникам у Другій світовій війні техніку, харчі та інші стратегічні ресурси. Започаткували програму в березні 1941 року. Найсуттєвішу допомогу від США отримали Велика Британія та СРСР – відповідно $31,5 млрд і $12,9 млрд. В СРСР казали, що допомога була не такою значною.

Зараз ви читаєте новину «"Муляє очі проросійським елементам" - у столиці порізали виставку про Другу світову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі