вівторок, 06 травня 2014 19:15

Місто Еймсбері стало найдавнішим у Великій Британії завдяки жаб'ячим лапкам
3

Еймсбері - найдавніше поселення Великобританії
Фото: bbc.com

Місто Еймсбері в графстві Уїлтшир визнане найдавнішим у Великій Британії.

Експерти з'ясували, що містечко, біля якого розташований знаменитий комплекс Стоунхендж, було заселене ще за 8820 років до нашої ери. Новина була підтверджена археологічною знахідкою - залишками жаб'ячих лап. Це є прямим доказом того, що жаб їли у Британії за 8 тим років до Франції.

- Це була область, куди приходили люди з далеких місць, - каже Девід Джейкс з Бекінгемського університету. - Пізніше вони збудували перші пам'ятники в Стоунхенджі. Ми знайшли залишки великих ігрових тварин, як от зубр і благородний олень, і величезну кількість горілого кременю від їх вогнищ.

У розкопках в Еймсбері знайшли 31 тис. оброблених кременевих знарядь, а також безліч кісток тварин і жаб'ячих лап.

- Було щось таке унікальне і особливе на цій території, що тримало людей там з кінця Льодового Віку і по цей день, - вважає Енді Ргінд-Тут, засновник Музею Еймсбері. - Можливо це було місце поклоніння великим тваринам або святкування відкриття відносно постійного температурного весняного режиму.

Тепер місто Еймсбері офіційно занесено до Книги Рекордів Гіннеса як найдавніше поселення в Об'єднаному Королівстві. Раніше це досягнення належало містечку Тетчем в Беркширі, за 65 км від Еймсбері.

Зараз ви читаєте новину «Місто Еймсбері стало найдавнішим у Великій Британії завдяки жаб'ячим лапкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі