понеділок, 07 жовтня 2013 17:06

Місцеві Помпеї виявили на шведському острові

Залишки жорстокої різанини п'ятого століття археологи виявили на віддаленому острові, описавши її як "ті, що застигли в часі". Тіла загиблих зі слідами насильницької смерті були виявлені на острові Еланд недалеко від узбережжя Швеції.

Ці давні останки нагадують руїни римського міста Помпеі. До нападу цей острів був мирним і процвітаючим місцем, де люди жили комфортно у невеликих хатинах і займалися скотарством.

Останки тіл віком 1500 років немов застигли на місці свого вбивства. П'ять тіл були виявлені в руїнах однієї з хатин. Двоє з них були знайдені у лежачій позі біля дверей, ніби вони були вбиті при спробі втечі.

Ким була група нападників залишається невідомим. Також залишається загадкою чому цей острів лишався недоторканим протягом 1500 років. Одна з теорій говорить про те, що доступ на нього став свого роду табу після різанини, тому що люди були просто занадто перелякані, щоб повернутися на нього.

У період міграції в Скандинавії було прийнято спалювати мертвих, тому археологи знайшли дуже небагато непорушених останків. На острові вчені також виявили позолочені брошки та інші прикраси, що порушує питання про те, чому вони не були розграбовані в результаті бійні.

Науковці на даний час створюють комп'ютеризовану 3-D модель острова і форту на ньому, прагнуть реконструювати місце злочину з надією розгадати таємницю.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві Помпеї виявили на шведському острові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі