понеділок, 30 вересня 2013 13:08

Американський хлопчик знайшов індіанське каное на дні озера

Автор: Фото: archae.ru
  Джулія Берд, старший археолог Бюро археологічних досліджень з відділу історичних ресурсів Флориди
Джулія Берд, старший археолог Бюро археологічних досліджень з відділу історичних ресурсів Флориди

Під час підводного плавання на озері Оуена, біля Окала, семирічний Коен Ергле виявив шматок дерева, який знаходиться під водою. Він показав його своєму дідов , колишньому шерифу округу Маріон Кену Ергле. Кілька тижнів тому, занурившись на дно озера, онук з дідом розгребли пісок, який приховував знахідку, і зрозуміли, що це каное. Човен стирчав з піску на 20 футів.

Старший археолог Бюро археологічних досліджень з відділу історичних ресурсів повідомила, що каное знаходиться в дуже хорошому стані.

Сім'я Ергле передала каное музею. Човен поступово просушуватимуть, після чого він потрапить на виставку в Музей історії та археології Marion County.

Деякі з дослідників вважають, що вік каное може становити кілька сотень років. Також ведуться дослідження матеріалу, з якого було зроблено човен.

"Багато з каное, знайдених у Флориді, були побудовані з сосни та кипариса. На даний момент ще важко сказати, до якого часу належить це судно, історичному або доісторичному. Дехто вважає, що більш вишукані каное з'явилися пізніше, але це не завжди буває так. Люди жили в цих місцях протягом тисячоліть, тому остаточне датування ми зможемо дати тільки після проведення всіх лабораторних досліджень. Цей процес займе ще кілька місяців" , - повідомили фахівці.

Зараз ви читаєте новину «Американський хлопчик знайшов індіанське каное на дні озера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі