вівторок, 01 липня 2014 12:25

Марлон Брандо сказав фразу "Всі брешуть" раніше доктора Хауса

10 років тому в цей день помер американський актор кіно і телебачення, режисер і політичний активіст Марлон Брандо.

Автор: wikipedia.org
   Фотосесія до картини «Дикун», 1953 рік
Фотосесія до картини «Дикун», 1953 рік

Підсумком піввіковоъ кар'єри актора став цілий арсенал діаметрально протилежних ролей: революціонер Еміліано Сапата ("Віва Сапата!"; 1952), давньоримський воєначальник Марк Антоній ("Юлій Цезар"; 1953), байкер Джонні Страблер ("Дикун"; 1953), портовий працівник Террі Маллой ("У порту"; 1954), дон Віто Корлеоне ("Хрещений батько"; 1972) та ін.

Актор був тричі одружений, мав величезну кількість романтичних відносин з різними жінками, а до кінця життя обзавівся вісьмома дітьми.

Поза акторською діяльныстю Брандо був завзятим політичним активістом, що підтримував, в основному, Американо-індійський рух і рух за громадянські права чорношкірих.

Говорячи про внесок Брандо у світове кіномистецтво, один з його біографів Стефан Канфер сказав:

Існував кінематограф до Брандо і після Брандо, так само як живопис до Пікассо і після Пікассо, література до Хемінгуея і після Хемінгуея і поп-музика до Сінатри і після Сінатри ...

Коли Марлону Брандо було вже далеко за 70, він вирішив зняти 15-денний майстер-клас під назвою "Брехня в ім'я життя", в якому були задіяні його друзі: Шон Пенн і Леонардо Ді Капріо. Коли актора запитали, чому він вирішив назвати свій проект саме так, той відповів, що назва - це щось більше, ніж просто провокація. На думку актора, життя неможливе без брехні. "Я брешу все своє життя. Всі брешуть", - заявив Брандо.

Марлон Брандо пішов з життя 1 липня 2004 року від дихальної недостатності.

 

Зараз ви читаєте новину «Марлон Брандо сказав фразу "Всі брешуть" раніше доктора Хауса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі