середа, 05 вересня 2012 13:43

Листування індійських дипломатів 46 років пролежало в Альпах

Автор: Фото: AFP
 

У французьких Альпах на Монблані знайшли мішок з дипломатичною поштою з Індії. Знахідку виявили неподалік місця, де 46 років тому зазнав катастрофи літак державних авіаліній Індії.

Виготовлений із джуту мішок з льодовика зняли двоє французьких добровольців, працівник служби порятунку в горах і його сусід, яким розповіли про нього туристи.

Посольство Індії в Парижі розповіло агентству AFP, що спробує повернути лантух із поштою у власність Індії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські археологи знайшли літак-привид часів війни

Літак Індійських Авіаліній, який розбився в Альпах у січні 1966 року, здійснював рейс із Мумбаї (тоді - Бомбею) до Нью-Йорка.

Всі 117 людей на його борту загинули.

Знайдена в горах сумка має написи "Дипломатична пошта" і "Міністерство зовнішніх справ" - як називають в Індії міністерство закордонних справ.

"Прийшли якісь туристи і розповіли, що на Боссонському льодовику бачили, як щось блищало", - розповів агентству AFP рятувальник Арно Крістманн.

"Ми знайшли уламки кабіни пілотів, один черевик, дроти: там справжнісінький скарб! - сказав журналістам рятувальник. - Ми сподівалися знайти діаманти чи бодай кілька золотих злитків. Натомість, ми отримали мокру пошту і індійські газети".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Індії леопард застряг в огорожі фабрики

Пан Крістман додав, що дипломатична пошта лежала, "немов її там поклали".

"У горах таке знаходиш нечасто - пошта, яка прийде із запізненням у 46 років", - цитує Арно Крістманна французька інформагенція.

Мішок передали поліції містечка Шамоні, що розташоване біля підніжжя Монблану.

Посольство Індії в Парижі заявило, що дипломатичних працівників ще офіційно не поінформували про знахідку, але дипломати спробують повернути пошту своєї країни.

Зараз ви читаєте новину «Листування індійських дипломатів 46 років пролежало в Альпах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі