середа, 15 серпня 2012 17:59

Індія відсвяткувала 66-й день народження
13

На честь свята сусідній Пакистан звільнив більше півсотні ув'язнених індійців
Фото: Фото: Reuters
Індійська армія має дивакуватий вигляд
Державне свято як завжди перетворилося на свято кольорів

15 серпня Індія відзначила 66-річчя своєї незалежності від Великобританії. У цей день в 1947 році вступив у дію Акт незалежності Індії, країна перейшла під управління прем'єр-міністра країни Джавахарлала Неру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індуси відсвяткували 64-ту річницю незалежності на Майдані (ФОТО)

У цей день у багатьох індійських містах проводиться урочиста церемонія підняття прапора. З нагоди Дня незалежності губернатори штатів влаштовують святкові прийоми. Крім того, в цей день політичні діячі виступають зі святковою промовою. Так, цього року прем'єр-міністр Манмохан Сінгх пообіцяв швидке зростання ВВП - більш ніж на 6,5% в поточному фінансовому році. Він також пообіцяв захистити країну від сильного економічного спаду, першим кроком він планує створення нових робочих місць, в основному, для молоді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія відзначила День незалежності

В якості подарунка Індії влада Пакистану звільнили сьогодні з в'язниць 55 індійських громадян, в їх числі 15 підлітків. Всі вони були заарештовані за порушення кордонів і незаконне виловлювання риби в територіальних водах Пакистану. Тим часом, напередодні Пакистан також відсвяткував День незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Індія відсвяткувала 66-й день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі