понеділок, 21 грудня 2015 14:20

Карлос Кастанеда розмовляв з койотами та перетворювався на ворона - 10 фактів з біографії найзагадковішого антрополога

Карлос Кастанеда розмовляв з койотами та перетворювався на ворона - 10 фактів з біографії найзагадковішого антрополога

Карлос Кастанеда є одним із найзагадковіших фігур ХХ століття, антрополог, письменник-містик та езотерик намагався приховати власну біографію все своє життя. Вашій увазі пропонується 10 цікавих фактів із життя Карлоса Кастанеди.

1. Точна дата та місце народження Карлоса Кастанеди невідома, проте, більшість джерел вказує на дату між 21 - 25 грудня 1935 року біля м. Сан-Паулу, Бразилія, проте за іншою версією відомий антрополог народився у 1925 р. у м. Кахамарка, Перу.
2. Кастанеда вивчав скульптуру в Школі мистецтв в Лімі (Перу) мріячи стати художником в Сполучених Штатах.
3. Разом зі своєю дружиною Маргарет Ранаян Кастанеда проводив бесіди зі своїми студентами про окультизм вживаючи вино.
4. У 1959 році Карлос Кастанеда емігрує до США через наполегливі знаки уваги дівчини яка була залежна від опіуму.
5. Влітку 1960 року студент-антрополог Каліфонійського університету К. Кастанеда проводив польове дослідження використання лікарських рослин індіанцями у м. Новгалесі, штат Арізона, де познайомився із Доном Хуаном Матусом.
6.За словами автора розвідки "Таємна спадщина Кастанеди" Роберта Маршала, у першій половині 1970-х рр. ставши учнем шамана із Мексики, Кастанеда розмовляв із койотами, перетворювався на ворона та дізнався таємниці польоту.
7.У 1962 р. Кастанеда написав свій перший роман "Тріщина між світами", який зробив його шалено популярним, особливо в середовищі наркоманів, так як у книзі згадувалися наркотичні речовини які одержували із мескалінових грибів. Кастанеда отримав ступінь магістра за книгу "Вчення дона Хуана: Шлях знання індіанців які" була вперше опублікована в 1968 р., а у 1972 р. за роботу "Подорож в Ікстлан" отримав ступінь доктора філософії.
8.Серед прибічників Кастанеди була група особливо відданих жінок-коханок яких називали відьмами. Двоє із них Флорінда Доннер-Грау та Тайша Абеляр зникли на наступний день після смерті Кастанеди.
9.Одного разу журналісти запитали в Кастанеди, що чекає його попереду. "Обов'язково повідомлю вам про це іншим разом", - відповів містик. "Чи буде інший раз?" - "Інший раз буде завжди".
10. За офіційною версією містик помер у м. Лос-Анжелес, США 27 квітня 1998 р. від раку шлунку. В той же день його кремували та відвезли попіл до Мексики. Проте, за декілька місяців до смерті Кастанеду бачили в одному із ресторанів Лос-Анджелеса, за словами очевидців, він не був схожий на смертельно хвору людину.

Зараз ви читаєте новину «Карлос Кастанеда розмовляв з койотами та перетворювався на ворона - 10 фактів з біографії найзагадковішого антрополога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі