вівторок, 03 березня 2020 08:20

Із могили викопали тіло коміка

Із могили викопали тіло коміка
Помер 88-річний актор Чарлі Чаплін на Різдво - 25 грудня 1977 року. Фото: fishki.net

Удові американського коміка Чарлі Чапліна 3 березня 1978 року зателефонували й вимагали викуп 600 тис. швейцарських франків за інформацію про місце знаходження труни із тілом. За два дні до того її викрали з могили. Перед смертю актор передбачив таке і наказав дружині викупу грабіжникам не виплачувати.

Чарльз Чаплін з 23 років виступав у Голлівуді. Знявся у понад 60 фільмах. Заснував кінокомпанію United Artists, знімав стрічки за власним сценарієм. Двічі нагороджений премією "Оскар". З 1952 року разом із на 36 років молодшою від нього четвертою дружиною Уною оселився у Швейцарії — в маєтку на березі Женевського озера. У США йому закрили в'їзд через нібито комуністичну пропаганду. Помер 88-річний актор на Різдво - 25 грудня 1977 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька рабів уперше отримала "Оскар"

Розриту могилу Чапліна на кладовищі побачив сторож. За розкриття злочину взялася таємна поліція. Вдові наказали вести переговори зі злочинцями, щоб виграти час на їх пошуки. 17 травня швейцарська поліція затримала вимагачів.

Безробітний поляк Роман Вардас і болгарин Ганчо Ганев вирішили таким чином розбагатіти. Витратили дві години, щоб розкопати могилу і витягти труну. Закопали на кукурудзяному полі на східному березі Женевського озера.

Їх засудили до 4,5 року каторжних робіт. Уна Чаплін розпорядилася перепоховати тіло чоловіка під бетонною плитою двометрової товщини у тій самій могилі.

Гетті МакДеніел стала першою негритянкою, нагородженою "Оскаром" . 7 лютого 1940 року отримала його за роль другого плану у фільмі "Звіяні вітром". Того дня стрічка отримала 8 "Оскарів".

Зараз ви читаєте новину «Із могили викопали тіло коміка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі