субота, 23 листопада 2019 13:45

Історію Голодомору вивчають в автобусах

Історію Голодомору вивчають в автобусах
Богдан Онищук вважає, що музей Голодомору допоможе запобігти подальшому повторенню трагічної історії. Фото: Тарас Подолян

Музей Голодомору має бути передовим у світі щодо захищення людських прав. Музей буде нагадувати про трагічну історію, яка ніколи не повинна повторитися. Так вважає Богдан Онищук, голова Канадсько-української фундації.

"Музей потрібен не лише, щоб вшанувати жертв Голодомору, а і щоб показати молодій генерації шлях 21 століття. Бачимо, що повторення трагічної історії є у Сирії та Африці зараз. Цей музей має бути передовим. В Раді Безпеки є дуже сильні інститути щодо людських прав. Україні має стати однією з держав, що будуть битися за людські права у світі, в ООН та поза нею. Цей музей може допомогти в цьому. Опитування в Україні показало, що люди дуже цікавляться своєю історією. Хочуть її вдосконалювати та знати. Молода генерація має вивчити історію", - сказав він кореспонденту Gazeta.ua під час засідання Наглядової Ради з будівництва другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору", яке відбулося 18 листопада в Митрополичих палатах Національного заповідника "Софія Київська".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість Музею Голодомору менша, ніж виборчої кампанії кандидата в президенти - політик

Фундація Онищука в Канаді спроектувала автобус для вивчення Голодомору по школах.

Студенти це сприймають фантастично. Вони сидять у інтерактивному класі-автобусі та по відео вивчають Голодомор. Ми питаємо, що б вони зробили, щоб запобігти трагедії. Більшість казали, що будуть писати до представників уряду і цікавитися, що діється в світі, а тоді в соцмережах ставити свої коментарі проти повторення трагедії та за поширення інформації. Коментарі є досить важливими. Оскільки близько 95 відсотків нічого не знали про Голодомор і хотіли би знати більше. Коли отримують більше інформації, то стають ліпшими громадянами і починають правильно думати. Зміниться менталітет.

Пам'ять жертв ­Голодомору вшановуватимуть 23 лис­топада. Цього дня пройдуть скорботні заходи біля меморіальних знаків і місць масових поховань. О 16:00 люди запалять свічки на підвіконнях — у пам'ять про трагедію.

Зараз ви читаєте новину «Історію Голодомору вивчають в автобусах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі