субота, 03 лютого 2018 23:13

Історик розповів про фейкові новини в середньовіччі

Історик розповів про фейкові новини в середньовіччі
У давнину фейків було більше, ніж зараз - Гарарі. Фото: facenews.ua

Ізраїльський історик Юваль Ной Гарарі розповідає, що фейкові новини існували завжди.

"Яку епоху можна назвати правдивою? У 80-х, 30-х роках минулого століття, в Середні століття - брехня була завжди, уряду брехали, пропаганда працювала. Вважаю, що в якомусь сенсі ситуація зараз навіть покращилася. Як медієвіст я на все намагаюся дивитися крізь призму Середньовіччя, і повірте мені: тоді з фейковий новинами все було куди гірше. Думаю, більш серйозною проблемою можна вважати потік інформації взагалі. Тобто навіть правдиву інформацію в такому обсязі складно переварити, логічно її осмислити, створити об'єктивну картину світу", - розповів науковець на форумі в Давосі, повідомляє facenews.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені заперечили поширення чуми через щурів у середньовіччі

"По-справжньому нам не вистачає здібності не відрізняти брехню від правди, а осмислювати інформацію. Проблема преси не в тому, що вона публікує вигадані новини, а в тому, наскільки вона сфокусована на тому, щоб допомогти людям мати розуміння глобальної картини світу. Реальна проблема в тому, що ЗМІ просто прагнуть якомога швидше запустити в людей черговою історією, не має значення, правдива вона чи ні", - додав він.

Археолог Австралійського національного університету Крістін Кейв заявила, що до появи сучасної медицини людина жила в середньому 70 років. Науковець розробила новий підхід до вивчення залишків похованих людей. За основу дослідження взяла якісний рівень зношення зубів.

Зараз ви читаєте новину «Історик розповів про фейкові новини в середньовіччі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі