четвер, 04 листопада 2021 06:23

Google присвятив дудл фізику з Китаю

Google присвятив дудл фізику з Китаю
Чарльз Куен Као займався дослідженням оптоволокна. Фото: Google

Сьогодні пошуковик Google присвятив дудл фізику з Китаю Чарльзу Куену Као.

Він народився 4 листопада 1933 року у Шанхаї. Отримав освіту у Китаї, потім переїхав у Велику Британію.

Чоловік займався дослідженням оптоволокна. 1960 року Као влаштувався інженером в лондонську лабораторію ITT Corporation. Разом з фізиком з Джорджем Хокхемом здійснив відкриття, що високі втрати в передачі даних по оптоволокну викликані не самою технологією, а домішками в склі.

1966 року опублікував звіт. У ньому розкрив ключові особливості волоконно-оптичних телекомунікаційних технологій. Ідеї з цього документу щодо використання волокна для потреб зв'язку лишаються основою телекомунікацій до сьогоднішнього дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google святкує 23-річчя. Цікаві факти про пошуковик і фото "солодкого" дудла

Као зібрав команду дослідників, щоб встановити, який матеріал найкраще підходить для оптоволокна. Встановили, що найкраще підходить кварц.

Чарльз Куен Као першим запропонував використовувати волоконно-оптичні кабелі для передачі інформації на великі відстані. У цю ідею спочатку ніхто не вірив. Као взявся просувати нову технологію і йому вдалося змінити індустрію телекомунікацій.

Компанія Google дозволила дітям і підліткам до 18 років видаляти свої світлини з результатів пошуку. Також це зможуть зробити їхні батьки чи опікуни. Для видалення Google вимагатиме повідомити деякі особисті дані неповнолітнього.

Зараз ви читаєте новину «Google присвятив дудл фізику з Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі