середа, 01 листопада 2017 23:13

Гітлера не прийняли до соціалістичної партії

Гітлера не прийняли до соціалістичної партії
Гітлеру відмовили в роботі. Фото: 24СМИ

У 1919 році Адольфа Гітлера не прийняли до Німецької соціалістичної партії (DSP)

Майбутній фюрер приєднався до Німецької робітничої партії (DAP), свідчить документ, оприлюднений професором історії Абердинського університету Томасом Вебером, повідомляє The Guardian.

У вересні 1919-го Гітлер запропонував голові DSP Хансу Грассінгеру писати для партійної газети, працювати на DSP і бути її членом. Попросив дати грошей у борг. Гітлеру відмовили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві будуть судити вбивцю 28060 ув'язнених у нацистському таборі смерті

"Я можу тільки передбачити, чому в DSP відмовили Гітлеру. Можливо, це пов'язано з його впертістю і небажанням партії миритися з тим, щоб хтось вказував йому", - сказав Вебер .

Документ написав сам Грассінгер. Він зберігається в архіві Інституту сучасної історії в Мюнхені. Доступ до нього був відкритий в 1961 році, але на нього не звертали увагу.

В кінці вересня 1919-го Гітлер вступив в DAP. Почав впливати на ідеологію партії. В лютому 1920-го організація стала Націонал-соціалістичною німецькою робітничою партією. DSP наприкінці 1922-го розпустили. Її члени примкнули до нацистів.

Останки двох військовослужбовців Червоної армії, які загинули в серпні 1941-го року, археологи знайшли поблизу Черкас.

Зараз ви читаєте новину «Гітлера не прийняли до соціалістичної партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі