середа, 11 жовтня 2017 16:09

Археологи знайшли останки двох бійців

Археологи знайшли останки двох бійців
Останки двох військовослужбовців Червоної армії археологи знайшли поблизу Черкас. Фото: Facebook/Олександр Назаров

Останки двох військовослужбовців Червоної армії, які загинули в серпні 1941-го року,
археологи знайшли поблизу Черкас.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Олександр Назаров завідувач сектору археології та охорони культурної спадщини ДІКЗ "Трипільська культура".

Тіла знаходилися неглибоко під землею адже були лише прикопані.
Один із військових виявився офіцером. Належність його до керівного складу встановили проаналізувавши гудзики, звання ж встановити не вдалося.
У воронці від вибуху снаряду лицем донизу лежав боєць у черевиках, підперезаний брезентово-шкіряним ременем. Будь-якого сліду від петлиць чи петличних знаків виявлено не було. Сталеві з зірочками гудзики на рукавах та кишенях свідчили про те, що це рядовий піхотинець РСЧА (Робітничо-Селянська Червона Армія. — Gazeta.ua).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині з почестями перепоховали червоноармійців та вояків Російської Імператорської армії

"Реальною вдачею був посмертний медальйон у лівій нагрудній кишені та портмоне у правій кишені штанів. Звичайно, з огляду на глибину залягання та грунт, імовірність нормального збереження паперу невелика, але чудеса бувають. Загалом вимальовується наступна картина – сталеві шоломи зразка 1939 року тут мали виключно офіцери. Саме завдяки цим шоломам їх у першу чергу і знаходили копачі. Виявлення поховань рядового складу затруднене, адже при них мінімум речей. Мінімум речей у рядового складу наводить на думку, що його чи щойно призвали, чи збирали з тилових підрозділів. Я думаю, картина трохи проясниться після прочитання спогадів уцілілих у цих боях", – зазначає Олександр Назаров.

У м. Клевань в Рівенській обл. археологи знайшли давнє поховання.

Археологи закінчили розкопки у Митрополичому саду Києво-Печерської лаври. Найунікальніша знахідка - княжа свинцева пломба XII-XIII ст. На ній був знак роду Рюриковичів.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли останки двох бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі