понеділок, 08 лютого 2021 15:10

Французькі археологи відмовились від роботи в Криму

Французькі археологи відмовились від роботи в Криму
Французькі науковці не братимуть участі у проєкті "Крим-Севастополь 2020". Утім, представники Франції поки не надали жодних публічних коментарів щодо цього Фото: pixabay

Представники наукових установ Франції відмовилися від участі в історико-археологічному проєкті окупаційної влади "Крим-Севастополь 2020".

"Інформація щодо намірів держави-окупанта із залучення представників наукових кіл Франції здійснити історико-археологічний проєкт "Крим-Севастополь 2020" була передана для перевірки і відповідного реагування. У результаті своєчасно проведеної роботи представники наукових установ Франції відмовилися від участі у так званих міжнародних заходах та інформаційних акціях окупаційної влади півострова. Плани окупантів були зірвані", - йдеться у повідомленні Представництва президента України в Автономній Республіці Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія завинила $1 трлн за варварство в Криму

Представництво наголошує, що у взаємодії з державними органами України працює над запобіганням намаганням окупаційної влади Криму домогтися міжнародного визнання спроби російської анексії півострова через "народну дипломатію", контакти з іноземними прихильниками та їх пропагандистське поширення.

Проєкт передбачав спільні пошукові роботи решток французьких, англійських і російських солдатів, загиблих в ході Кримської війни 1853-1856 років.

Приводом для Кримської війни стало захоплення російськими військами Молдовського князівства та Волощини - Валахії - 1853 року, з метою заволодіти торгівлею збіжжям дунайських країн. 1 червня 1953-го Петербург офіційно розірвав дипломатичні відносини з державою османів. Представники Великої Британії, Франції, Пруссії та Австрії прийняли звернення до султана з вимогою дотримуватися всіх попередніх угод щодо православного населення та до Миколи І, який мав вивести війська з території Османської імперії. Його імператор не прийняв. Стамбул оголосив війну.

Зараз ви читаєте новину «Французькі археологи відмовились від роботи в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі