четвер, 16 липня 2020 15:29

Більше українців почали вважати діячів УНР борцями за незалежність

Більше українців почали вважати діячів УНР борцями за незалежність
Майже половина громадян вважає діячів УНР борцями за Україну. Фото: gdb.rferl.org

Близько половини українців вважають, що діячі Української народної республіки є борцями за незалежність України.

"Стосовно ставлення до рішення про визнання діячів Української народної республіки борцями за незалежність України, тут ми бачимо справді позитивний консенсус серед українців. Близько половини наших громадян ставляться до цього позитивно – 48%. Негативно – лише 16%. Решта відповіли, що їм байдуже або важко сказати. Тобто це люди, які можуть змінити свою думку і з якими треба працювати", - зазначив, презентуючи дослідження, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Сергій Шаповалов, передає Укрінформ.

Зростання позитивного ставлення до діячів УНР спостерігається в усіх регіонах. Серед людей старшого віку більше тих, хто не визначився зі своєю відповіддю на це запитання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відновили унікальний фільм, де показані українські вояки 1920 року

Дослідження проводили з 17 по 22 квітня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської обл.

Польський історик, працівник Інституту національної пам'яті Польщі Мірослав Шуміло заявив, що без боротьби УНР сьогодні могло б не бути незалежної України та Польщі. Союз польського лідера Юзефа Пілсудського і глави УНР Симона Петлюри відіграв позитивну роль, хоч і закінчився поразкою.

Зараз ви читаєте новину «Більше українців почали вважати діячів УНР борцями за незалежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі