понеділок, 08 липня 2019 15:01

Бойова сокира та частини арбалету - розповіли про розкопки залишків церкви

Автор: galinfo.com.ua
  Археологічні знахідки з Малого городища у Буську, Львівщина
Археологічні знахідки з Малого городища у Буську, Львівщина

Археологи проводять розкопки у Буську на Львівщині. Шукають давню церкву, яка розташовувалася на Буському Малому городищі.

"Цьогоріч ми заклали розкоп на Малому городищі, яке входить до складу Буського археологічного комплексу, за 3 метри від розкопу 2015-го. Це вже четвертий розкоп на вершині цієї пам'ятки і ми продовжуємо пошуки першої буської церкви XII століття", - про це порталу Гал-інфо розповів науковий працівник Львівського національного університету ім. Івана Франка Петро Довгань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали фортечну криницю

Науковці мають усі ознаки того, що давня церква була на цьому місці. Також археологи натрапляли на прицерковний цвинтар і досліджували понад 30 поховань. Знаходили цвяхи, які використовували для побудови церкви.

"Найцікавіші знахідки - це eлементи пізньоcередньовічної амуніції та озброєння. Маємо велику колекцію арбалетних наконечників, а їх вже понад 30 екземплярів. Також трапляється кінська збруя, шпори, стремена. Знайдено бойову сокиру, бойовий ніж yгорського типу та багато іншого матеріалу", - зазначив археолог.

V Міжнародна літня польова археологічна школа завершила розкопки скіфського городища у Більську на Полтавщині. Проект організований Інститутом археології НАНУ та Історико-культурним заповідником "Більськ" за підтримки ВГО "Спілка археологів України".

У роботі археологічної школи 2019-го взяли участь понад 40 любителів давньої історії з Києва, Харкова, Дніпра, Черкас, смт Котельва Полтавської області, м. Слов'янська Донецької області. Також до археологічних досліджень приєдналися вчені та волонтери з Німеччини і США.

Зараз ви читаєте новину «Бойова сокира та частини арбалету - розповіли про розкопки залишків церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі