вівторок, 12 листопада 2013 11:35

Біля Сицилії виявили місце найважливішого бою Пунічної війни
5

Шолом, виявлений на місці битви біля Егадських островів
Фото: Фото: archae.ru
Стародавній глечик на місці битви
Античний якір
Античний бойовий бронзовий таран на дні моря

У ході підводних археологічних досліджень біля узбережжя Сицилії, на місці найважливішого бою Пунічної війни, були підняті з морського дна бойові бронзові тарани для суден і безліч стародавньої зброї.

Мало того, на думку експертів, нові знахідки, які розкидані на площі 5 квадратних кілометрів і знаходяться на глибині 100 метрів, є останками першої давньої морської битви, яка була виявлена археологами.

Битва при Егадських островах відбулася між флотами Риму і Карфагену 10 березня 241 року до н.е. Це була вирішальна морська битва Першої Пунічної війни. У ході цієї битви карфагеняни втратили більше 50 суден і 10 000 членів екіпажів, близько 70 кораблів були захоплені разом з їхніми командами. Решта втекла.

"Це перше велике відкриття морської битви між римлянами і карфагенянами. Перемога в ньому дала можливість Римській державі претендувати на контроль за всім Середземномор'ям", - заявив підводний археолог з Університету Ноттінгема Джон Хендерсон , керівний дослідженнями на борту судна.

Дослідження з пошуку місця останньої морської битви Першої Пунічної війни почалися більше 10 років тому, але великомасштабні підводні дослідження розпочалися лише зараз. На даний момент піднято вже 11 бронзових бойових таранів. Доти на території всього Середземноморського басейну були знайдені всього 3 античних бойових тарани.

Зараз ви читаєте новину «Біля Сицилії виявили місце найважливішого бою Пунічної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі