неділя, 23 жовтня 2022 09:19

Археологи знайшли спостережну вежу римських легіонерів

Археологи знайшли спостережну вежу римських легіонерів
У Марокко команда археологів дослідила давньоримську вежу. Фото: TVP

У провінції Мавританія Тінгітана на півночі Марокко археологи вперше обстежили спостережну вежу римських військових.

Відкриття підтверджує присутність римської армії на місці Ель-Меллалі. Це прорив у вивченні оборонної системи долини, у якій розташоване стародавнє місто Волубіліс, повідомляє TVP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найдавніші прикраси, які виготовила людина

Ученим уперше вдалося довести наявність подібних веж. На місці знайшли уламки римських списів, прибиті до підошви військових сандалій цвяхи й металеві частини військового ременя.

"Те, що польські археологи з Варшавського університету на чолі з професором Радославом Карасевичем Щиперським розкопали останніми днями, перевершило наші очікування. Фундаменти римської оборонної вежі є чудовим доказом римської оборонної системи навколо Волубіліса. Це завдяки чудовій співпраці між польськими й марокканськими археологами. Ми з нетерпінням чекаємо на їхні подальші відкриття", – сказав посол Польщі в Марокко Кшиштоф Карвовський.

У руїнах Саньсіндуї на південному заході Китаю археологи виявили золоту маску. Маску знайшли влітку, але лише зараз про неї стало відомо. Загалом на цьому місці виявили понад 500 артефактів.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли спостережну вежу римських легіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі