середа, 28 липня 2021 01:13

Археологи вирішили закопати тунель давньої цивілізації

Археологи вирішили закопати тунель давньої цивілізації
У Мексиці закопають тунель, який викопали ацтеки. Фото: INAH

У Мексиці археологи вирішили закопати тунель ацтеків.

У них немає достатнього фінансування на його вивчення і захист, повідомляє Science alert.

Тунель намагаються убезпечити від руйнування та вандалізму. Науковці хочуть використати спеціальну захисну кладку та засипати ділянку розкопок землею. У майбутньому вони знову можуть його відкопати.

Тунель був частиною системи захисту столиці ацтеків Теночтітлану від повеней. Іспанські конкістадори знищили більшу частину таких будівель. 2019 року археологи знайшли цей тунель. У ньому виявили давні написи ацтеків. Тунель має довжину 8,4 м, він був невеликою частиною системи Альбаррадон-де-Екатепек довжиною близько 4 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили останки ацтеків, які вбивали та їли іспанців

Всього вченим вдалося знайти 11 символів. Серед них є зображення військового щита, голови хижого птаха і крапель дощу. Їх могли намалювати жителі міст Екатепек і Чіконаутла. Вони працювали на будівництві.

Група археологів з Національного інституту антропології та історії Мексики знайшли барельєф з ацтецьким символом війни. На таку знахідку вони натрапили біля підніжжя Темпл Майор - головного храму ацтецького міста Теночтітлан. Він розташований у столиці Мексики.

Зараз ви читаєте новину «Археологи вирішили закопати тунель давньої цивілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі