середа, 03 липня 2013 15:57

Археологи знайшли нову мозаїку з Самсоном

Археологи знайшли нову мозаїку з Самсоном
Фото: phys.org

Розкопки, що проводилися на місці стародавньої синагоги, дозволили археологам виявити мозаїку із зображенням Самсона. Мозаїка покривала підлогу споруди, побудованої в 5 ст. н.е. в селі Хакок у Нижній Галілеї. Дослідження проводила група ізраїльських і американських археологів, повідомляє Phys.org.

Нагадаємо, це вже другий фрагмент мозаїки із зображенням Самсона, знайдений в синагозі. Рік тому археологи виявили в східній частині будівлі мозаїку, яка зображала Самсона і лисиць. Цей сюжет відповідає сюжету, про що йдеться в Біблії (Судді 15:4).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали головну вулицю середньовічного Єрусалима

Цього літа була виявлена ??мозаїка, що зображує Самсона з воротами Гази на плечах (Судді 16:3). Поруч з Самсоном були зображені вершники, які, ймовірно, були филистимлянами.

Мозаїку з біблійними сюжетами можна часто зустріти в синагогах того періоду, однак це лише другий випадок, коли підлогу в синагозі прикрашала мозаїка з Самсоном.

Для того, щоб зберегти мозаїку, її перенесуть в інше місце, а місце розкопок заповнять ґрунтом. Продовжити дослідження археологи планують влітку наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли нову мозаїку з Самсоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі