вівторок, 14 травня 2013 12:16

Японський політик назвав секс-рабинь необхідністю під час війни

Автор: Фото: commons.wikimedia.org
  Допит (у серпні 1945 року) юної китаянки, яку японські військові використовували як секс-рабині
Допит (у серпні 1945 року) юної китаянки, яку японські військові використовували як секс-рабині

Відомий японський політик сказав, що система, за якою жінок змушували ставати повіями для солдатів, що воювали в Другій світовій війні, була "необхідною". Про це повідомляє BBС Україна.

Мер Осаки Тору Хашімото сказав, що "жінки для утіх" давали можливість "відпочити" чоловікам, які ризикували життям.

Він визнав, що ті жінки діяли "проти своєї волі".

За підрахунками істориків, на окупованих Японією територіях під час Другої світової близько 200 000 жінок були змушені стати секс-рабинями для японських солдатів.

Багато з тих жінок були з Китаю та Південної Кореї, а також з Філіппін, Індонезії і Тайваню.

Японська оцінка подій Другої світової часто стає причиною напруги у стосунках з сусідами.

Пан Хашімото, співзасновник націоналістичної Партії японського відродження, був наймолодшим губернатором в історії, після чого став мером Осаки.

Минулого року він заявив, що Японія потребує "диктатури".

У своєму останньому суперечливому виступі, який процитували японські ЗМІ, він сказав: "В умовах, коли кулі літають, мов дощ і вітер, солдати весь час ходять довкола небезпеки втратити життя".

"Якщо хочете, щоб вони могли відпочити в такій ситуації, система жінок для утіх є необхідною. Це зрозуміло кожному", - додав політик.

Він також сказав, що Японія - не єдина країна, яка використовувала таку систему, однак вона несе відповідальність за свої дії.

Політик також висловив підтримку словам, сказаним у 1995 році тодішнім прем'єр-міністром Японії Томіічі Мараяма, який попросив вибачення за воєнні дії Японії в Азії.

"Це наслідок трагедії війни, що вони ставали жінками для утіх всупереч власній волі. Відповідальність за війну лежить також і на Японії. Нам потрібно підібрати ввічливі й лагідні слова, звернені до [колишніх] жінок для утіх", - сказав політик.

Зараз ви читаєте новину «Японський політик назвав секс-рабинь необхідністю під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі