середа, 15 серпня 2007 08:19

Японський прем"єр вибачився перед Азією за Другу світову війну

Прем"єр-міністр Японії Сsндзо Абе "з глибоким розкаянням" виразив співчуття жертвам японського мілітаризму часів Другої світової війни. Виступаючи в середу в Токіо з нагоди 62-х роковин капітуляції країни, Абе заявив: "Представляючи народ Японії, я з глибоким розкаянням приношу свої співчуття постраждалим. Ми обіцяємо просувати дружбу з країнами по всьому світу".

Абе, що є внуком міністра військового уряду Японії, відомий своїми консервативними поглядами, і визнаючи "величезну втрату і страждання", які Японія принесла багатьом країнам, "особливо народам Азії", практично слово в слово повторив попередні заяви голів японського уряду із цього приводу.

Проте, вперше за півстоліттям, ніхто з членів нинішнього уряду в роковини капітуляції не відвідав святилище "Ясукуні", присвячене героям воєн, в яких брала участь Японія. Багато азіатських країн вважають похованих там воєначальників військовими злочинцями. В середу в "Ясукуні" зробив паломництво попередник Абе на посту прем"єр-міністра Дзюн"ітіро Коїдзумі, пише Газета.Ру.
Зараз ви читаєте новину «Японський прем"єр вибачився перед Азією за Другу світову війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі